Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

από το Muscle and Fitness GR

Λαζάνια με γαλοπούλα και μανιτάρια

Πάρε μια γεύση από Ιταλία με αυτή την υγιεινή, υψηλή σε πρωτεΐνη, συνταγή κατάλληλη για μυϊκό χτίσιμο.

Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από ένα κομμάτι καλομαγειρεμένα λαζάνια, σερβιρισμένα αχνιστά, μόλις από τον φούρνο με ένα μείγμα λιωμένων τυριών έτοιμα να γαργαλήσουν τον ουρανίσκο σου. Μμμμ…τυρί. Δυστυχώς αν πηγαίνεις συχνά στο κοντινότερο ιταλικό εστιατόριο, μπορεί να κοστίσει στην περιφέρεια σου. Άρα, μάλλον μπορείς να αποχαιρετήσεις τα λαζάνια αν θέλεις να έχεις μια κορυφαία σωματική διάπλαση, σωστά;



Λάθος.



Αυτή η συνταγή έχει άφθονη ιταλική γεύση, αλλά είναι πολύ πιο φιλική για τις συνολικές σου θερμίδες, τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Επιπλέον, η κάθε μερίδα συγκεντρώνει 29γρ. πρωτεΐνης για μυϊκό χτίσιμο. Καλή όρεξη!


Συστατικά για 6 μερίδες:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες (button, portobello, chestnut)

1 1⁄4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1⁄4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1  φύλλο δάφνης

500γρ. μαγειρεμένο στήθος γαλοπούλας, σε κυβάκια

1⁄4 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο 

Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση 

1  κονσέρβα (400γρ.) ντοματάκια

1 κουταλιά του γλυκού μείγμα από αποξηραμένα βότανα

9  φύλλα λαζάνια, μαγειρεμένα

1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

1  μεσαίο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εξοπλισμός:

    •    Κατσαρόλα
    •    Ταψί

Οδηγίες:

    1.    Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζέστανε λάδι σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι και μαγείρεψε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και τα υγρά να εξατμιστούν. Αφαίρεσε τα από το κατσαρολάκι και βάλ’ τα στην άκρη.

    2.    Βάλε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και το φύλλο δάφνης στο κατσαρολάκι. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Άφησε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης και πρόσθεσε τα μαγειρεμένα μανιτάρια, τη γαλοπούλα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

    3.    Παράλληλα σε ένα μέτριο μπολ, ανάμειξε τα ντοματάκια και τα βότανα και αλατοπιπέρωσε. Ρίξε το μισό μείγμα λαχανικών σε ένα πυρέξ, τοποθέτησε τρία φύλλα λαζάνια και μισό από το μείγμα γαλοπούλας. Επανέλαβε τις στρώσεις και τοποθέτησε τα τελευταία λαζάνια από πάνω.

    4.    Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι και το αυγό. Ρίξε το μείγμα πάνω από τα λαζάνια, απλώνοντας το ομοιόμορφα. Ρίξε και την τριμμένη παρμεζάνα και βάλε στον φούρνο για 45 λεπτά.

    5.    Βγάλ' το από τον φούρνο, άφησε το να κρυώσει και σερβίρισε.

Θερμίδες: 291        Πρωτεΐνη: 29γρ.        Λίπη: 6γρ.        Υδατάνθρακες: 32γρ.

Συμπληρώματα Διατροφής για Αθλητές - Protein Shop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου