Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΩΡΑ ΓΙΑ ΨΑΡΙ


Από τον chef Robert Irvine

Το λαβράκι συχνά το βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο μιας που είναι προϊόν της Μεσογείου θάλασσας και είναι πολυ δημοφιλές σαν πρωτεινούχα τροφή.

Η γεύση του είναι ήπια και γλυκιά, είναι εύκολο στην προετοιμασία και το πιο σημαντικό για εσένα είναι υγιεινό. Το λαβράκι είναι υψηλό σε περιεκτικότητα πρωτεϊνης, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε θερμίδες.

Είναι καλύτερο όταν είναι ζεστό κατευθείαν απο το τηγάνι, αλλά αποθηκεύεται καλά και σε τάπερ για κρύο σνάκ.



        

Θα χρειαστείς:
Σκεύη:
Επιφάνεια κοπής
Μαχαίρι κρέατος
Τηγάνι

Ξύλινη κουτάλα

Συστατικά:
1 κουτ. σούπας λάδι απο κουκούτσι σταφυλιού
1,5 κουτ.γλυκού αλάτι
1,5 κουτ.γλυκού άσπρο πιπέρι

1⁄2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τέσσερα φιλέτα λαβράκι των 180-210 γραμμαρίων με την πέτσα, χωρίς κόκαλο 1 κούπα λευκό κρασί, όπως το Chardonnay
2 κούπες ζωμό λαχανικών χαμηλό σε νάτριο

1 κούπα φρέσκα μανιτάρια σε κύβους
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1 κουτ.γλυκού φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ.(1⁄4 stick) ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση:
1) Ζέστανε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2) Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι και άλειψε το φιλέτο και απο τις δύο μεριές.
3) Σόταρε τα φιλέτα μέχρι να γίνουν χρυσαφί, 2–3 λεπτά στην κάθε μεριά έπειτα κράτησέ τα ζεστά σε ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο μέχρι να τα σερβίρεις.
4) Πρόσθεσε κρασί στο τηγάνι για να τα σβήσεις και άφησε το υγρό να μειωθεί στο μισό, περίπου 3–4 λεπτά, πρόσθεσε το ζωμό και άφησε το ακόμη, περίπου 4–5 λεπτά.
5) Πρόσθεσε τα μανιτάρια, τα βότανα και το σκόρδο. Ανακάτεψε και άσε τα περίπου 2–3 λεπτά. βγάλτα απο τη φωτιά και ανακάτεψε με το βούτυρο.
6) ρίξε τη σάλτσα στα φιλέτα και σέρβιρε!


Tip:
Εάν τρώς 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά,μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εμφράγματος,της νόσου Alzheimer,την κατάθλιψη και το διαβήτη.


Καλή Απόλαυση!

by Muscle & Fitness Online Περιοδικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου